ACTUEEL

Expert na dreun voor stikstofdecreet: “Bedrijven die stikstof uitstoten, zullen nog moeilijker aan vergunning raken”

Twee problemen die regulier aan macht kleven:

 

  • “Wie niet met ons is, is tegen ons. En alle raad die (vermeende) tegenstanders ons geven is er alleen maar op gericht om ons in de val te lokken.”
  • “Wij zullen dat wel oplossen, want wij zijn de baas.”

Door niet naar goede raad te luisteren en zich tegelijk politiek te willen profileren heeft men van een groot acuut probleem een nog groter en een nog acuter probleem gemaakt.

  • De Raad van State heeft alleen maar uiting gegeven aan de reeds bestaande interpretaties van de toepasselijke regels. De rechtspraak van het Hof van Justitie was iedereen al jaren bekend. Het advies van de Raad van State was dus bijna letterlijk voorspelbaar. En toch is men verbaasd? Dat is toch niet ernstig… Het is zoals in het water springen en verwonderd zijn dat men nat is.
  • Door reactief en gericht op politiek gewin een oplossing te willen bieden aan INEOS heeft men niet alleen zichzelf, maar helaas ook iedereen die ook maar enigszins wil ondernemen recht in de voet geschoten.
  • Nu gaat men juridisch advies vragen. De voorbije maanden lag het gratis en correct gebleken juridisch advies gewoon overal voor het rapen. Activisten, lobbyisten en professoren hebben het gratis en voor niks en bij herhaling publiekelijk gedeeld. Men moest alleen LinkedIn raadplegen of De Tijd lezen.
Deel via