STIJN VERBIST

“De snelste manier om vijanden te maken is mensen herinneren aan hun afspraken of aan hun uitspraken.”

Stijn Verbist
Contact:
Publicaties:

Ervaring & focus

Stijn Verbist studeerde in 1999 af als Licentiaat in de Rechten aan de KU Leuven en trad in 2001 toe tot de balie van Antwerpen. Vervolgens behaalde hij in 2002 het diploma Master in Business Law aan de Universiteit Antwerpen.

In 2006 richtte Stijn zijn eigen advocatenkantoor Verbist Advocatuur op. In diezelfde periode was hij halftijds assistent publiek recht bij prof. Marc Boes (KU Leuven), waar hij zijn doctoraat over ruimtelijke ordening en onteigening (“Onteigening als instrument van ruimtelijke planning”) voorbereidde.

In het kader van zijn doctoraat deed hij in 2010 onderzoekservaring op in de Verenigde Staten. Sinds 2011 is hij Doctor op proefschrift in de Rechtsgeleerdheid (KU Leuven).

Verder is Stijn Verbist auteur en editor van talrijke bijdragen en boeken, o.a. inzake ruimtelijke ordening, (bestuurlijk) procesrecht, tuchtrecht, onteigening, milieurecht, …

De interesse van Stijn is steeds uitgegaan naar de democratische rechtsstaat en de rechtsbescherming tegen de overheid, waarover hij intussen een activist en een veel gelezen opiniemaker is geworden.

Sinds 2023 is hij verbonden aan de balie van Limburg.

Gespecialiseerd in

Visie & drive

Ik draag ondernemingszin hoog in het vaandel en ik vind het essentieel om te allen tijde te kunnen optreden als onafhankelijk raadgever. Ook heb ik steeds oog voor de maatschappelijke relevantie van dossiers door een kritische overheidsbenadering. Mijn doel was, en is nog steeds, om een uniek kantoor uit te bouwen waar steeds wordt gestreefd naar het verlenen van de hoogste kwaliteit in juridische bijstand en dienstverlening aan zowel particulieren als ondernemingen en overheden.